agenda

Avond over werkelijk gezonde voedingDatum: 15-02-2018

Altijd al willen weten waarom je rauwe melk vooral niet moet koken, waarom dierlijk vet niet dik maakt en waarom je in plaats van tarwe (producten) beter rogge en haver kunt eten? En wat dit alles te maken heeft met het verminderen op de kans op hart- en vaatziekten en andere welvaartsziekten? Dan is deze lezing iets voor jou!

Op donderdagavond 15 februari 2018 zullen Ellen Huisman en Arjan Wijnstra een prikkelende lezing geven over werkelijk gezonde voeding en de productie daarvan. Ellen is dr. in de Biomedische Wetenschappen en heeft zich gespecialiseerd in de voedingswetenschappen. Verbonden aan het UMC Utrecht rondde ze afgelopen jaar haar promotieonderzoek naar de effecten van voeding op spieropbouw en –behoud af. Daarnaast heeft ze in Lochem onder de naam Krachtvoer voedingsadvies haar praktijk als diëtiste. Arjan Wijnstra is fotograaf en schrijver en sinds enkele jaren kleinschalig biologisch melk- en vleesveehouder op boerderij Groot Brandenborch in Vorden. Als kind wilde Arjan al boer worden, maar omdat hij niet van de boerderij kwam en omdat de verindustrialisering van de landbouw hem tegen stond koos hij een andere weg. Dat hij en zijn partner Natasja Bekkers uiteindelijk toch zijn gaan boeren was een logisch gevolg van hun zoektocht naar eerlijk geproduceerd voedsel. Nadat Ellen de pure vlees- en zuivelproducten van Boerderij Groot Brandenborch had leren kennen en er enthousiast over was geworden ontstond bijna als vanzelf het idee voor deze gezamenlijke lezing.

De lezing is inclusief proeverij van smakelijke producten zo van de boerderij.

Waar: Ontmoetingscentrum Enkidoe, Oudewand 13 in Zutphen
Wanneer: 15 februari 2018
Hoe laat: 19.30 u. inloop, 20.00 aanvang, tot ca. 21.30 uur.
Kosten: € 15,00

« terug